31.03.2022

Ще один крок до європейського майбутнього: УАФІК стала асоційованим членом загальноєвропейської ініціативи — European Digital Finance Association (EDFA)

31 березня Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній розпочала співпрацю з профільним європейським галузевим органом, який представляє спільноту цифрових фінансів усієї Європи. Зазначимо, що УАФІК стала першою асоціацією не з Європейського Союзу, що долучилася до EDFA, серед членів якої вже 16 фінтех- асоціацій з європейських країн.


"Український ринок є важливим європейським ринком, що багатий кваліфікованими бізнесменами, програмістами та споживачами, які звикли до використання цифрових технологій.

Тепер, коли Україна зробила вирішальний крок до вступу до ЄС, нам вкрай важливо розпочати процес зближення якнайшвидше, враховуючи надійність фінансового регулювання, яке швидко змінюється", — зауважила Марія Сташкевич, президентка EDFA.

European Digital Finance Association (Європейська асоціація цифрових фінансів, EDFA) – незалежний галузевий орган, який представляє спільноту цифрових фінансів. Заснована в лютому 2020 року, EDFA об'єднує понад десяток європейських національних фінтех-асоціацій та кілька тисяч мемберів цих асоціацій. Члени EDFA – це стартапи, фінансові установи, інвестори та технологічні компанії.

Мета EDFA полягає у посиленні інновацій у фінансовому секторі шляхом сприяння технологічному розвитку та підтримки інноваційної бізнес-екосистеми, дотримання міжнародного права, відповідності найвищим стандартам захисту клієнтів, прозорості та стійкості.

"Для УАФІК велика честь стати першою організацією, що отримала статус асоційованого члена EDFA. Ми вдячні колегам з European Digital Finance Association за підтримку у цей непростий для України період. Водночас ми заряджені на плідну співпрацю та сподіваємося, що реалізуємо багато корисних проектів разом", — підкреслив Ростислав Дюк, голова правління УАФІК.

Нагадаємо, що Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній — це неприбуткова організація, що розвиває фінтех-екосистему та підвищує рівень фінансової інклюзії в Україні. Асоціація об'єднує державні структури, класичний бізнес, стартапи, інвесторів, ком'юніті та наразі налічує більше 70 мемберів. Почала працювати у червні 2018 року.


Підпишіться на нашу розсилку
та отримуйте останні новини, свіжі інсайти та спеціальні пропозиції двічі на місяць