25.06.2020

Проєкт ФінСкарга підтримали більше 20 гравців фінансового ринку України

Національну платформу медіації скарг споживачів фінансових послуг вже підтримали ПриватБанк, Ощадбанк, Укрсиббанк, Moneyveo та інші гравці ринку
Команда проєкту ФінСкарга всього за два місяці залучила до роботи більше 20 гравців фінансового ринку. Серед них, зокрема: ПриватБанк, Ощадбанк, Укрсиббанк, Правекс-Банк, ТАСКОМБАНК, Moneyveo, Sportbank та інші. ФінСкарга — це перша незалежна платформа медіації для розв'язання спірних питань між споживачами та надавачами фінансових послуг. Сервіс дозволить безкоштовно врегульовувати скарги фінансового характеру без потреби звернення до регулятора чи суду.

«Ми проводили внутрішні дослідження та виявили, що більшість людей не знають, як захищати свої права, до кого звертатись, коли виникає та чи інша проблема. Саме тому, ми, разом із Проєктом USAID «Трансформація фінансового сектору в Україні», почали роботу над створенням цієї платформи. Ми відчуваємо цей біль та хочемо, аби у людей з'явилась реальна можливість конструктивно та цивілізовано вирішувати спірні питання, — розповідає Голова правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній Ростислав Дюк, — Ми віримо, що успішна робота платформи підвищить довіру населення до фінансового сектору, люди стануть більш обізнаними та краще усвідомлюватимуть, як діяти в майбутньому в тій чи іншій ситуації. І саме зараз, як ніколи, нам потрібна підтримка усіх великих гравців ринку. Тому ми закликаємо банки та фінансові організації підтримати ФінСкаргу та долучитися до проєкту».

Окрім розгляду звернень споживачів, ФінСкарга надаватиме консультативну підтримку обом сторонам, виступаючи медіатором процесу. Команда проєкту також проводитиме дослідження з метою виявлення основних причин невдоволення користувачів при отриманні послуг в сфері фінансів.

Більш детальну інформацію щодо платформи можна отримати за посиланням: http://finskarga.com.ua. Тестовий запуск заплановано на серпень 2020 року.
Підпишіться на нашу розсилку
та отримуйте останні новини, свіжі інсайти та спеціальні пропозиції двічі на місяць