01.10.2020

UAFIC ТА AFI ОБ'ЄДНАЛИ ЗУСИЛЛЯ У ЗАХИСТІ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ

Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній (UAFIC) і Асоціація фінансових інституцій (AFI) підписали Меморандум про співробітництво і взаємодію щодо реалізації та впровадження механізму захисту прав та інтересів споживачів фінансових послуг та врегулюванню скарг на фінансовому ринку.
У рамках Меморандуму Асоціації будуть спільно працювати над поліпшенням ситуації на ринку зі скаргами споживачів на фінансові установи. Одним з ключових інструментів для цього було визначено платформу «ФінСкарга», що реалізована за підтримки проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору».

В рамках Меморандуму про співробітництво сторони домовились взаємодіяти в питаннях вирішення наступних спільних завдань:

- робота над захистом прав та інтересів споживачів фінансових послуг та врегулюванням скарг на фінансовому ринку за допомогою національної платформи медіації скарг споживачів фінансових послуг «ФінСкарга»;

- створення ефективної системи прийняття, розгляду та вирішення скарг споживачів фінансових послуг в цифрових каналах з урахуванням принципів національного законодавства України;

- проведення спільних заходів з питань захисту прав та інтересів споживачів фінансових послуг, а саме галузевих та освітніх заходів, тематичних круглих столів, вебінари, тематичні лекції тощо;

«Очоливши Асоціацію, я наголошував про необхідність впровадження ще одного напрямку діяльності Асоціації – захист прав споживачів фінансових послуг. З цією метою ми з Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній підписали Меморандум, що є встановленням довгострокових взаємовигідних партнерських стосунків двох Асоціацій, результатом яких стане впровадження механізму захисту прав та інтересів споживачів фінансових послуг. Поєднання сучасних технологій, а саме: підключення до цифрових каналів прийняття і розгляду скарг споживачів, та дотримання правил етичної поведінки фінансовими компаніями, шляхом медіативного врегулювання спірних питань з клієнтом, стануть запорукою відновлення довіри споживачів до діяльності небанківських фінансових установ», - зауважив Голова Ради Асоціації фінансових інституцій Ігор Пашко.


Сторони Меморандуму зацікавлені в поліпшенні ситуації зі скаргами, що зараз є на фінансовому ринку.


«Ми раді розпочати співпрацю з Асоціацією фінансових інституцій та вдячні за їхню підтримку нашого проєкту –національної платформи медіації скарг споживачів фінансових послуг «ФінСкарга». Реалізацію спільної мети щодо захисту прав споживачів фінансових послуг вбачаю, з однієї сторони, в стимулюванні гравців фінансового ринку йти на діалог зі своїми клієнтами та врегульовувати конфліктні ситуації. З іншої сторони, у спільній просвітницькій роботі для людей щодо їхніх прав та обов'язків при користуванні фінансовими послугами. Вірю, що наші спільні зусилля зможуть пришвидшити повернення довіри людей до фінансового сектору», - зазначив голова правління UAFIC Ростислав Дюк.

Підпишіться на нашу розсилку
та отримуйте останні новини, свіжі інсайти та спеціальні пропозиції двічі на місяць