11.09.2020

UAFIC та Мінцифри підписали Меморандум про співпрацю


Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній підтримає курс на розвиток диджиталізації країни

Київ, 11 вересня 2020 р. Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній (UAFIC) та Міністерство цифрової трансформації України підписали Меморандум про співпрацю. Це – черговий важливий етап у розвиткові української фінтех-екосистеми.


Голова правління UAFIC Ростислав Дюк вважає, що об'єднавши зусилля та досвід Асоціації та Міністерства вдасться забезпечити гідний курс розвитку стратегії цифрової трансформації, що, з огляду на поширення COVID-19 в Україні та світі, є особливо актуальним питанням.


«Важливими задачами співпраці на сьогодні є розвиток інструментів віддаленої ідентифікації, підвищення фінансової грамотності серед населення, забезпечення зручності використання фінансових послуг для різних груп населення та відповідно – адаптація сервісів електронного врядування», – зазначив Ростислав Дюк.

Заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська під час підписання меморандуму заявила, що тепер попереду багато спільних кроків.

«Від розширення та підвищення надійності інструментів електронної ідентифікації, в тому числі на виконання вимог Закону про фінансовий моніторинг, до розвитку адміністративних послуг та державних сервісів зі спрощенням доступу до них. Також важливими напрямами співпраці є розвиток електронної комерції та бізнесу, забезпечення умов вирішення торговельних спорів у режимі онлайн, розвиток інструментів онлайн оплат та платіжних платформ, в тому числі сприяння залученню та функціонуванню на території України міжнародних платіжних систем. Впевнена, що у нас все вийде, і розвиток електронної комерції зростатиме з кожним роком, а запровадження електронних засобів спілкування громадян з державою, бізнесом та між собою створять нові, комфортні умови для взаємодії», — підкреслила Людмила Рабчинська.

Підпишіться на нашу розсилку
та отримуйте останні новини, свіжі інсайти та спеціальні пропозиції двічі на місяць