10.09.2020

MFO Days at UAFIC: основні висновки семінару

На заході виступили Руслан Костецький та Ігор Лужанський
10 вересня 2020 р. відбувся перший семінар з циклу «MFO Days at UAFIC», організований Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній (UAFIC). На заході заступник голови правління UAFIC Руслан Костецький презентував можливості роботи Національної платформи медіації скарг споживачів «ФінСкарга» представникам мікрофінансових організацій. Він розповів, що платформа почала приймати скарги від громадян 8 вересня 2020 р. Наразі вона працює в пілотному режимі, проте повний функціонал сервісу буде доступним наприкінці поточного року. Нагадаємо, «ФінСкаргу» створили UAFIC у рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

«ФінСкарга» – це зручний інструмент для подання та оброблення скарг споживачів фінансових послуг. Платформа створена з метою повернути довіру споживачів до фінансового сектору та підвищити рівень фінграмотності населення. Даний сервіс є актуальним не тільки для споживачів, а й для гравців ринку, оскільки автоматизує процес роботи зі скаргами без додаткових витрат», – зазначив Руслан Костецький.

На даний час «ФінСкарга» залучає до співпраці тільки банки та мікрофінансові організації.

Також на семінарі виступив мембер UAFIC, співзасновник Chatbots.Studio Ігор Лужанський, який розповів про можливості чат-ботів для досягнення бізнес-цілей МФО. «Месенджери дозволяють створити двосторонню комунікацію з позичальником. А боти як інструмент месенджера – швидко реагувати на запити клієнтів. До того ж ефективно працює реферальна програма: через месенджер можна запрошувати інших людей. До того ж цілий цикл: звернення, видачу кредиту, його погашення та реактивацію клієнта – можна реалізувати завдяки месенджерам», – сказав Ігор Лужанський.

Всього на семінар зареєструвалося близько 60 осіб, проте через карантинні обмеження Асоціація не змогла прийняти всіх охочих. Приносимо свої вибачення та будемо раді вас бачити на наших наступних заходах!
Підпишіться на нашу розсилку
та отримуйте останні новини, свіжі інсайти та спеціальні пропозиції двічі на місяць