09.04.2020

Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній та фонд стартапів підписали меморандум про співпрацю

Фонд вже отримав більше 100 заявок від представників фінтеху
Партнерство Асоціації та Українського фонду стартапів — це черговий етап у розвитку українського фінтеху та стартап-екосистеми. Партнери обмінюватимуться інформацією про найкращі практики розбудови стартап-екосистеми, сприятимуть передачі відповідних знань й навичок шляхом участі у спільних проєктах, подіях, зустрічах, тощо.

Мембери Асоціації проходитимуть попереднє 3-місячне навчання з маркетингу, створенню бізнес-моделей, роботи з клієнтами та інших необхідних команді стартапу навичок. І вже після заповнення заявки для отримання гранту від Українського фонду стартапів такі стартапи потраплятимуть на оцінку експертів Фонду з позначкою, яка підтверджує проходження такого навчання. Така ідентифікація не надаватиме жодних формальних переваг при оцінюванні, але експерт Фонду розумітиме, що команда стартапу отримала базові знання, які є необхідними для розвитку успішного проєкту.

«Наше завдання формувати найкращих умови для розвитку стартап-екосистеми України. Партнерство з Українською фінтех асоціацією — це ще один крок у розбудові нашої мережі можливостей для стартапів, які претендують на отримання грантів від Українського фонду стартапів. Так, станом на сьогодні ми отримали вже більше 100 заявок від представників фінтеху. Ми впевнені, що члени Української фінтех асоціації зможуть отримати якісну підготовку для успішної подачі заявок на отримання грантового фінансування, а ті компанії, які потребують інноваційних рішень у сфері фінтеху, зможуть знайти серед випускників Фонду цікаві варіанти для корпоративного пілотування або інвестування», — каже Павло Карташов, директор Українського фонду стартапів.

«Попри непрості часи, фінтех залишається однією з найдинамічніших галузей. За останніми даними порталу MEDICI, у світі нараховується вже більше 80 фінтех-компаній з оцінкою в $1+ млрд. А за дослaідженням KPMG в 2019 році обсяг інвестицій в фінтех перевищив $135 млрд. Вже більше 30 стартапів є членам нашої Асоціації. І співпраця з USF значно підвищить їхні шанси в боротьбі за державні гранти», — розповідає Голова правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній Ростислав Дюк.

Український фонд стартапів цьогоріч вже профінансував 12 стартапів на суму близько 13 млн грн. Наглядова рада Фонду затвердила чергові 6 стартапів, які отримають грантове фінансування на суму, що перевищує 4 млн грн. Ще 4 стартапи очікують рішення Наглядової ради про фінансування на суму понад 5 млн грн.

Вже наприкінці квітня відбудеться черговий пітч (вже п'ятий) стартапів, які претендують на отримання грантового фінансування від Українського фонду стартапів.
Підпишіться на нашу розсилку
та отримуйте останні новини, свіжі інсайти та спеціальні пропозиції двічі на місяць